Intersport vs. Stadium

Som jag nämnt innan på bloggen så har jag ett antal veckors praktik på Intersport under dessa tre åren jag går på gymnasiet. Vi fick i uppgift av vår Företagsekonomi lärare att göra en konkurrensprofil utav två företag. En konkurrensprofil är ungefär som en jämförelse utav företagen, jag jämförde då Intersport med Stadium.

Här kan ni läsa min fina konkurrensprofil som jag blev rätt nöjd med :)

      VS Konkurrensprofil

Vi jämförde Intersport på Väla med Stadium i Helsingborg. De båda har väldigt bra och lika sortiment. Det är mycket att välja mellan och kvalitén är också bra. Intersport har väldigt bra parkeringsmöjligheter eftersom att dem är palcerade på Väla, medans Stadium har lite mindre parkering. Både Intersport och Stadium är bra placerade, det ena företaget på Väla och det andra i Helsingborgs stad. Enligt oss så har Intersport bättre öppettider än Stadium, för att Intersport har öppet längre på vardagar och helger.


Lokalen


Temperaturen är den samma i lokalerna, den är mycket bra. Den är varken för varm eller kall. Det är en del buller i båda lokalerna på grund av att de bygger ut/om så i vanliga fall är det inte alls mycket buller. Ljussättningen och golvmaterialen fick vars en fyra, ljussättningen var bra i och med att det inte var för ljust eller mörkt. Golvmaterialet var bra för det var stötdämpande så det lät inte när man gick på dem och det var behagligt. Butiksinredningen var bättre på Intersport för det var rätt rörigt på Stadium.


Planlösning


Kassorna var väldigt bra placerade i båda lokalerna. Båda låg vid in och utgången så dem var lätt tillgängliga och det var öppet runt om där kassorna låg. Ett minus är att de båda inte har någon eller inte har någon egen kundtoalett. På Intersport måste man gå ut ur butiken och gå en bit bort inne på Väla för att komma till en toalett. Stadium har ingen kundtoalett alls. Provhytterna är väl palcerade och planerade på Intersport. De är lätta att hitta och dem är snyggt utformade. Stadiums provhytter är inte i lika bra skick och dem är tyvärr lite undangömda.


Personalen


Det är en väldigt säljaktiv och vänlig personal på Intersport och samtidigt är dem hjälpsamma. På Stadium var personalen inte lika aktiv. Klädseln är ungefär den samma, de har vanliga kläder med antingen en väst eller jacka med deras logga på. Kompetensen och vägledningen utav kunderna är väldigt bra på båda företagen.


Allmänt


Båda företagens firmamärke är bra och inte så krångliga utan man ser tydligt att det är just det företaget. Märkena är lätta att lägga på minnet också. Dem har bra skyltning med fasadskyltar och ett antal skyltfönster.


Aktiviteter


Priserna är lika på båda företagen. De kända märkena med den bra kvalitén är lite dyrare än de lite mer okända märkena. Kvalitén på varorna är bra både på Intersport och Stadium. Servicen på Intersport är snäppet bättre än på Stadium.


Mediaval


De båda har både skyltar ute och inne som är bra placerade. De har inte så mycket ”jippon” utan siktar mer på den attraktiva reklamen som når ut bäst vilket är: tv, internet, tidningar och radion.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn kanske?
Ska jag komma ihåg dig?

Majl/Msn: (publiceras ej)

Blogg:

Detta vill jag föra fram:

Trackback
RSS 2.0