jobba = pengar :)



Jobba mellan 10 - 17 hos Morfar imorgon :) Tyvärr har mormor brutit handleden och morfar behöver hjälp i deras "affär" i Hyllstofta. Så då är det en gyllene chans för mig att tjäna lite pengar :P Ska spela kort med mamma, Petter och Rickard nu :)

Puss!

Slingat håret..



Såhär såg det ut innan vi la i färgen.

Slingat håret igår...blev jätte nöjd igår men idag tycker jag det mer ser ut som att det är missfärgat ;/
Menmen..har städat rummet idag med hjälp av Rickard :) Vi bytte om i hela sängen, dammsugade, torkade golven & torkade av i rummet :) Så nu känner man sig rätt duktig!

Ha det bra så länge, adios amigos !


sleep well ♥

Nu ska jag sova allihopa!

Godnatt & sovgott :) 

Love ♥


Izabella Sunrice ♥


Kom hem för en liten stund sen, är ju ledig från skolan idag!!! :D Ska ut till stallet sen, tyvärr är det ínte så fint väder :/ Men jag hoppas att vädret bättrar på sig snart! Har en hemtenta jag också ska hinna med så kanske får börja med den nu..?

Ha det så bra så länge, hörs snart igen! :)


Leggings - har det gått för långt?



Ny stora modet bland ungdomar är leggings, de flesta ungdomar använder det. Och det har ju blivit så stort så det finns i alla möjliga former och färger. Säg någon form eller färg som inte finns? Men frågan är har det gått för långt? Är det fortfarande snyggt eller har det bara blivit en trend som säljer väldigt bra? Jag själv använder leggings rätt ofta, för att jag tycker dem är riktigt sköna att ha på sig. Jeans kan vara så åtsittande och inte alls vara sköna. Men det har nog gått lite väl långt. Folk har blivit lite galna i det och har 100 par var typ.

Så vad tycker ni, kära bloggläsare?


Just nu gillar jag varken..

..Rickards dator eller Powerpoint!! AARGHH! :@#!%&??¤!!
Vi fick sitta och göra om en hel powerpoint på grund av att hans data inte hade sparat dokumentet FAST jag klickat på spara knappen sjuttioelva gånger! Ja lite smått irriterad är jag nu...

Hoppas ni är på bättre humör iallfall!


Dagens middag :)! ♥



Mätt i magen som satan nu!! Vi åt kokt potatis, egen panerad torskfilé med smält smör :) Gooott !! ♥
Nu ska vi lägga oss framför tvn en stund och ha det mys :)

Mysmys på er allihopa :) ♥

Sitter här med en stående Ida :)!
Vi har preics fått reda på vårt engelska np betyg & matte a np betyg, vissa mer nöjda än andra.

Nu har vi slutat för dagen!! :D Och imorgon så har vi ledigt, alla lektionerna är inställda (y) Så inatt ska jag sova hos Rickard och imorgon ska jag ut till stallet en låång runda hade jag tänkt :)

Igår red jag Bella, vi tog en hyfsat lång runda, tog ca 1 timme och sen provade jag att rida barbacka på henne :) Sjukt kul! Men det var nära att Qimra fick åka till veterinären igår ;o Men som tur var löste det sig och nu mår hon finfint!

Ha det, Ciao!

Rickard 18 ♥

Godmorgon allihopa :) !
Nu är min fina kille 18 år ♥

18 årsfest ♥ !



Min älskling fyller 18 år imorgon så idag blir det kalas för honom :)
Massor utav pussar och kramar på honom! ♥


Elna :)♥



Det här är då min pojkväns kära lillasyster :) Sitter här på hennes roosa rum och fixar oss och jag har precis gjort klart hennes bloggdesign! Så kolla gärna in hennes blogg :D Länken finns ---> här!

Intersport vs. Stadium

Som jag nämnt innan på bloggen så har jag ett antal veckors praktik på Intersport under dessa tre åren jag går på gymnasiet. Vi fick i uppgift av vår Företagsekonomi lärare att göra en konkurrensprofil utav två företag. En konkurrensprofil är ungefär som en jämförelse utav företagen, jag jämförde då Intersport med Stadium.

Här kan ni läsa min fina konkurrensprofil som jag blev rätt nöjd med :)

      VS 



Konkurrensprofil

Vi jämförde Intersport på Väla med Stadium i Helsingborg. De båda har väldigt bra och lika sortiment. Det är mycket att välja mellan och kvalitén är också bra. Intersport har väldigt bra parkeringsmöjligheter eftersom att dem är palcerade på Väla, medans Stadium har lite mindre parkering. Både Intersport och Stadium är bra placerade, det ena företaget på Väla och det andra i Helsingborgs stad. Enligt oss så har Intersport bättre öppettider än Stadium, för att Intersport har öppet längre på vardagar och helger.


Lokalen


Temperaturen är den samma i lokalerna, den är mycket bra. Den är varken för varm eller kall. Det är en del buller i båda lokalerna på grund av att de bygger ut/om så i vanliga fall är det inte alls mycket buller. Ljussättningen och golvmaterialen fick vars en fyra, ljussättningen var bra i och med att det inte var för ljust eller mörkt. Golvmaterialet var bra för det var stötdämpande så det lät inte när man gick på dem och det var behagligt. Butiksinredningen var bättre på Intersport för det var rätt rörigt på Stadium.


Planlösning


Kassorna var väldigt bra placerade i båda lokalerna. Båda låg vid in och utgången så dem var lätt tillgängliga och det var öppet runt om där kassorna låg. Ett minus är att de båda inte har någon eller inte har någon egen kundtoalett. På Intersport måste man gå ut ur butiken och gå en bit bort inne på Väla för att komma till en toalett. Stadium har ingen kundtoalett alls. Provhytterna är väl palcerade och planerade på Intersport. De är lätta att hitta och dem är snyggt utformade. Stadiums provhytter är inte i lika bra skick och dem är tyvärr lite undangömda.


Personalen


Det är en väldigt säljaktiv och vänlig personal på Intersport och samtidigt är dem hjälpsamma. På Stadium var personalen inte lika aktiv. Klädseln är ungefär den samma, de har vanliga kläder med antingen en väst eller jacka med deras logga på. Kompetensen och vägledningen utav kunderna är väldigt bra på båda företagen.


Allmänt


Båda företagens firmamärke är bra och inte så krångliga utan man ser tydligt att det är just det företaget. Märkena är lätta att lägga på minnet också. Dem har bra skyltning med fasadskyltar och ett antal skyltfönster.


Aktiviteter


Priserna är lika på båda företagen. De kända märkena med den bra kvalitén är lite dyrare än de lite mer okända märkena. Kvalitén på varorna är bra både på Intersport och Stadium. Servicen på Intersport är snäppet bättre än på Stadium.


Mediaval


De båda har både skyltar ute och inne som är bra placerade. De har inte så mycket ”jippon” utan siktar mer på den attraktiva reklamen som når ut bäst vilket är: tv, internet, tidningar och radion.

 


I´m busy !♥



Jobbar för fullt med en powerpoint presentation som ska vara klar tills på Måndag för då ska jag, Ida & Elina hålla i en egen historialektion och den ska handla om Helsingborgs sevärdheter. Jag lär mig rätt mycket själv faktiskt, visste inte allt detta! Är ju inte i Helsingborg så mycket mer än när jag är i skolan.

See ya! ♥

Carpe diem quam minimum credula postero ♥



Carpe diem är latin och betyder fånga dagen men borde tolkas; ta vara på dagen, njut av dagen eller njut av den flyende dagen.

"Carpe diem quam minimum credula postero" - "fånga dagen, lita ej på morgondagen"

Jag har fastnat för detta vackra ord, egentligen kanske det inte är så vackert i sig men tolkningen utav ordet kan vara väldigt fint. Man ska njuta av dagen och inte ta något för givet. Allt kan hända, precis när som helst. Det mest oväntade. Så fånga dagen och verkligen njut av nuet. Imorgon är det en ny dag med nya äventyr, ta en dag i taget. Det mår man bäst av. Det är klart att man ska kunna planera lite, men absolut inte hela sitt liv! Då mår man inte bra för man måste kunna njuta av livet också! Njut så mycket du kan så länge du kan! Stanna upp och bara njut. Försök iallafall, livet kommer gå mycket lättare då ♥

Blonda slingor - Here we come :D ♥



Nästa fredag, då smäller det!!
Då kommer Marlene lägga i blonda slingor i mitt hår :) Och ja vi får hoppas på det bästa, vi är ju inte fullt så säkra på hur det blir..men ibland måste man ta lite risker! ;)

Hot & nice ♥

Godkväll!
Har bastat idag med Älskling :) Och bastun fungerade faktiskt, vi (jag) var duktiga och rengjorde den också! ;D
Härligt, härligt! Skönt att sitta där inne och när man kände sig som en kräfta sprang man ut i duschen och duschade i kallt vatten och sen in igen :) Måste göras om! På söndag fyller Rickard 18 år, GRATTIS! :) Och på lördag blir det fest och fira honom, kul ska det bli!




Den mysiga bastun :) ♥


Ser ni den coola färgen det blev inuti agregatet ("bastugrillen")? Liiila ;) Men i verkligheten var det rött såklart x)

Brb, bastun ! ♥


Hemkommen nu :)

Precis kommit hem från Rickards storasyster och hennes småbarn :)
Pratar med bästisen Susanna på skype nu, hon är bara såå saknad! ♥
Måååste få träffa henne snart - annars dör jag.
Nej nu ska vi spela Css, hihi :)

Du är saknad ♥



Min gamla sköthäst och jag ♥
Han är tyvärr såld nu, men han lämnade ett stort tomrum!
Han var en helt underbar häst, även om han var väldigt busig :) ♥

Sommarjobb! :)



Jag har fått sommarjobb! :)
- gissa som vad? ;)

Izabella Sunrice ♥



Nu fick det bli en gullig bild på "Bellabus" som jag är medryttare på :)
- En helt underbar häst! ♥

Kristi flygare !

Godmorgon allihopa!

Nu är det ungefär en månad sen jag bloggade sist, fyy!

Idag är det "Kristi flygare", alltså är man ledig :) Både idag och imorgon och sedan hela helgen!!
Snacka om härligt! Tyvärr åker Rickard till Norrköping imorgon..
Usch, jag har inte sovit bra igårnatt/imorse, sånt är inte kul.
I eftermiddag ska vi ut till Rickards syster och umgås med henne och barnen, kul som vanligt :)
Ska sova hemma hos hans pappa till imorgon och sen åker jag hem ensam :( En hel helg utan min underbara kille. Jag får väl överleva på något sätt..

Så vad ska ni göra idag? :)
Bara vara hemma och ta det lugnt? Eller umgås med familjen och vänner?




RSS 2.0