Imagine.


Imagine - John Lennon

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one


Satt och läste i en bok som jag fick från posten idag. Den handlar om fred. Den fick mig att tänka till ordentligt. John Lennons text fanns med i den. Då fick jag idén att skriva om den för den är riktigt fin. Vore det bara så som han skrivit i denna texten så vore allt mycket bättre. Tänk om det inte skulle finnas några länder? Då skulle alla bo i ett enda land, alla skulle vara samma folk. Egentligen är alla samma folk, bara att alla inte förstår det. Alla har exakt samma värde. Folk har bara fått för sig att vissa är mer värda än andra. Utan dessa länder skulle man inte kunna säga att någon var utlänning, man skulle inte kunna trycka ner någon på grund av att du är från ett annat land. Alla skulle vara från samma. Utan religionerna skulle det inte finnas något hat för att du tror på något annat. Du skulle inte bli dödad för att du tror på något annat. Du skulle inte bli torterad för att du tror på något annat. Alla skulle antagligen trott på samma sak. Man skulle inte ha olika syn på olika människor, du skulle vara av samma sort som alla andra. Om bara alla skulle leva i fred. Då skulle allt vara mycket bättre. Fler människor hade levt. Jag drömmer om en värld i fred, utan krig, utan våld & utan hat! Den drömmen kommer nog aldrig bli uppfylld...Men chansen finns! Jag hoppas att fler inser detta. Om fler & fler skulle inse det, då kanske det funkar till slut? Om inget hat finns så kanske alla krig & allt våld skulle ta slut? Hat är kanske boven i krig & våld? Kanske är det hat som gör att det uppstår? Därför finns chansen att detta slutar om alla inser det. Kanske slutar allt då? Vore inte det bra? Om alla verkligen engagerar sig i detta så kan det verkligen funka! Frågan är varför folk gör detta? Varför folk krigar, varför folk tar andras liv? Vad är meningen med det? Vad får man ut av det? Ingenting, absolut ingenting. Mer än att folk dör. Folks liv tas. Föreställ dig att alla folk skulle kunna bo tillsammans, i en enda värld. Föreställ dig att alla skulle dela världen. Hur skulle det se ut då? Krigen skulle inte finnas. Det skulle inte finnas något att kriga om. Det skulle inte finnas något land som var ditt, det skulle vara allas. Du skulle dela det med andra. Det är så det ska vara, men det är också så det inte är tyvärr...

Jag hoppas att denna text jag skrivit om John Lennons låt berör er alla. Jag hoppas ni tar den till ert hjärta. Och jag hoppas verkligen att ni gör något av det. Ni kan iallafall fundera på texten. Fundera på om jag har rätt?

Kommentarer
Postat av: Mamma

Fantastiskt fina reflektioner och tolkningar av John Lennons låt från dig, jag tror att det var just det som var meningen med att alla 16åringar fick denna bok, för att skapa diskussioner kring detta ämne och att fundera över varför världen och faktiskt även i Sverige där vi lever, finns så mycket våld, mobbning och utanförskap.

Kram Mamma

2009-09-23 @ 17:43:02
Postat av: susanna

de ju klart tråkigt me all krig men hat finns de överallt ja menar kolla bara på grandfeiden(stavning) dom bråkar över dom mest patetiska grejerna .. vf då? för dom inte har annat för sig elr? ..o sen om hela världen var ett o samma land va tråkigt de hade varit igentligen allt så enformigt vill man åka utomlands naaee de går inte du e i landet...o alla kulturer o alla olika maträtter som e så goa :P o sen allt hav skulle försvinna :o skulle ju bara finnas söar elr nått :O de skulle ju va tråkigt endå elr hur ?<3

2009-09-23 @ 20:57:18
Postat av: P1er

Det är tänkvärda ord! Det är något vi alla borde tänka på i vardagen, hur vi behandlar våra medmänniskor runt omkring oss. Det är dock inte gränser som orsakar krig många krig är mellan folk i samma land det vore kanske bättre att dela de länderna? Religion är nog för det mesta bara något maktgalna ledare skyller på för att kriga och få med sig sitt folk. Det finns nog ingen enkel lösning, annat än att alla börjar behandla andra så som de själva vill bli behandlade då kan vi leva tillsammans och ändå vara olika.

2009-09-24 @ 11:40:18

Kommentera inlägget här:

Ditt namn kanske?
Ska jag komma ihåg dig?

Majl/Msn: (publiceras ej)

Blogg:

Detta vill jag föra fram:

Trackback
RSS 2.0